Aanbod

Pellet

Kiezen voor een pelletkachel is kiezen voor zowel warmte als gezelligheid. Een pelletkachel is multifunctioneel inzetbaar en biedt tal van voordelen. Het is gemakkelijk in gebruik en is weinig vervuilend door z’n geringe uitstoot. Verwarmen met pellets is kiezen voor de toekomst, voor hernieuwbare energie, lokale economie en zuiverdere lucht. Met houtpellets kan je je stookkosten ook beter spreiden en beheren. We beschikken over heel wat bekende merken pelletkachels.

Merken

Austroflamm – Blueburn – Duroflame – Extraflame – Harman – MCZ – Nobis – Nordic Fire  – Pertinger – Ravelli – Red Brisach – Rika – Saey – Sergio Leoni – Superior – Thermorossi

Hout

Een houtkachel zorgt op een koude winteravond voor een warme sfeer. Onze houtkachels zijn er in verschillende soorten en maten. Je kan kiezen voor een losstaand model, maar we realiseren ook inbouwmodellen. Met een houtkachel in huis bespaar je ook op je stookkosten. Hout is daarenboven een bron van hernieuwbare energie. Wist je trouwens dat een houtkachel ook een hoog rendement levert? We staan je uiteraard graag bij met ons deskundig advies en helpen je de juiste keuze maken. 

Merken

Austroflamm – Barbas – Charnwood – Dik Geurts – Dovre – Extraflame – HAse – I-Fire – Jide – Leda – Nordic Fire – Nosk Kleber – Pertinger – Rais – Rika – Rocal – Saey – Sergio Leoni – Spartherm – Termatech – Thermorossi – Totem – Vermont

Gas

Bij een gashaard of gaskachel draait het om een mix van sfeer en gezelligheid, maar ook warmte! Met een eenvoudige druk op de knop kan je een gashaard aanzetten en regelen naar je persoonlijke voorkeur. Een gashaard gaat lang mee en vraagt weinig onderhoud. Een uitstekende keuze voor wie een mooi sfeertoestel wil met toch een degelijke warmte-afgifte. Het gasverbruik kan ook geregeld worden door de verschillende eco-standen die kunnen geprogrammeerd worden. Ontdek ons ruim assortiment gashaarden in onze showroom in Torhout!

Merken

BELLFIRES – DOVRE – DRU – FABER – GLOBAL FIRES – I-FIRE – RAIS – SAEY – WELL STRALER – TRIMLINE – ZETA

Elektrisch

Een elektrische kachel is dé oplossing van wie droomt van mooi, warme vlammen in de woonkamer, maar niet over de juiste voorzieningen beschikt. Het zorgt voor sfeer en gezelligheid, zonder rook- of geurhinder, vuil en onderhoud. Elektrische kachels vind je uiteraard in allerlei maten en vormen. Deze kachels kunnen los staan in de leefruimte, maar kunnen ook aan de muur bevestigd worden of ingebouwd worden. Een elektrische kachel vraagt ook amper onderhoud, maar wordt wel meestal ingeschakeld als bijverwarming. 

Merken

Amantii – Faber – Glenn Dimplex

Bio-Ethanol

Een bio-ethanol sfeerhaard is dé oplossing voor als een kachel, open haard of gashaard geen optie is omdat je geen schoorsteen of ander rookkanaal hebt. Je geniet toch maximaal van de vlammen en bijhorende sfeer. Het is een goedkoper alternatief voor een kachel of gashaard en het is helemaal veilig! Met een haard op bio-ethanol ben je sowieso klaar voor de toekomst. Ook deze haarden kunnen zowel los staan als bevestigd worden aan de muur of ingebouwd worden. Een haard met bio-ethanol zorgt voor echte vlammen, maar is zo goed als reukloos! 

Merken

 Birocalor – Spartherm

Outdoor

Degryse Kachels is ook gespecialiseerd in buitenhaarden en tuinhaarden. De vlammen zorgen niet alleen voor de sfeer in je tuin, maar ook voor een aangename warmte, waardoor je ’s avonds langer kan buiten genieten. De buitenhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Degryse Kachels en Vuren realiseert daarnaast ook buiten barbecues. Het spreekt voor zich dat alles op maat gemaakt wordt en er eerst een plaatsbezoek wordt ingepland om te kijken welke product tot de mogelijkheden behoort en het best aansluit bij je wensen.
Kom het aanbod gerust ontdekken in onze ruime showroom in Torhout

Merken

Tiger Fire – Outr – Faber (glenn dimplex) – Broîl king – Outdoor – Dancook – Eno

CV-ketel

Onze CV-ketels zijn er zowel op pellets of hout en bieden een alternatief voor stookolie. Op deze manier ben je als klant vrij van leverancier en kies je voor toekomstgerichte verwarming. Met deze vorm van hernieuwbare energie haal je bovendien een hoog rendement tot wel 107%! Een CV-ketel op pellets of hout is ook ideaal voor woningen die niet zijn aangesloten op het aardgasnet. Ze zijn meestal voorzien van een reservoir. 

Merken

Okofen – Blueburn – Thermorossi

Rookgasafvoer

Een goede schouw zorgt voor een goede verbranding. De rookafvoer is belangrijk voor de werking en het rendement van elk toestel. Of je nu werkt met hout, pellets of gas. Bij Degryse Kachels zijn de rookafvoersystemen verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren en dit op aanvraag. Meestal wordt er gewerkt met roestvrijstalen afvoersystemen in enkel- of dubbelwandige uitvoering. Een rookgasafvoersysteem zorgt ervoor dat de rookgassen op een veilige wijze naar buiten worden geleid. Belangrijk hierbij is een juiste keuze te maken op basis van het type verwarmingstoestel en de bouwkundige mogelijkheden.